Training

SERIA DE CURSURI
RHINOCEROS ȘI GRASSHOPPER

Tip:
Tutori:
Organizator:
Locație:

Training
Ionuț Anton, Dana Anton
idz arhitectură
București

Program cursuri

2021

Curs Perioada Ore
Curs Rhinoceros începători (online) 5, 6, 7 Martie 2021 Zilnic: 9 - 13, 14 - 18
Curs Grasshoppper începători (online) 9, 10, 11 Aprilie 2021 Zilnic: 9 - 13, 14 - 18
Curs Rhinoceros intermediar&avansat (online) 21, 22, 23 Mai 2021 Zilnic: 9 - 13, 14 - 18
Curs Rhinoceros începători 17, 18, 19 Septembrie 2021 Zilnic: 9 - 13, 14 - 18
Curs Grasshopper începători 22, 23, 24 Octombrie 2021 Zilnic: 9 - 13, 14 - 18
Curs Grasshopper intermediar&avansat 26, 27, 28 Noiembrie 2021 Zilnic: 9 - 13, 14 - 18

Descriere

Seria de cursuri Rhinoceros și Grasshopper își propune să ofere tinerilor arhitecți și designeri oportunitatea de a-și completa abilitățile și cunoștințele în domeniul modelării tridimensionale digitale. Rhinoceros de la McNeel & Associates este unul dintre cele mai utilizate programe de modelare 3D.

Fiind un modelator generic și datorită unui grad mare de flexibilitate, Rhino este folosit într-o mare gamă de industrii, având propriul său ecosistem și comunități de utilizatori. Astăzi este folosit în într-o mare varietate de aplicații inginerești și arhitecturale. În mediul Rhino, utilizatorii pot porni de la schițe simple și modelând pot ajunge într-un timp foarte scurt la forme libere complexe și desene de fabricație. Oferindu-li-se o foarte mare varietate de opțiuni de modelare, utilizatorii au la dispoziție un arsenal de comenzi ce îi pot conduce cu exactitate către modelul 3d imaginat.

Grasshopper este dezvoltat ca un plug-in pentru Rhino, fiind un software de programare vizuala ce le permite proiectanților sa interacționeze direct cu obiectele create prin intermediul parametrilor. Grasshopper oferă un avantaj față de alte medii de programare deoarece nu necesita cunoștințe de limbaje de programare. Folosindu-se de o interfață intuitivă, ce face posibilă realizarea unor conexiuni relaționare geometrice, arhitecții și designerii pot genera cu ușurință forme libere complexe.

Această serie de cursuri este gândită astfel încât să ofere module de învățare croite special pentru fiecare nivel. Seria de cursuri este împărțită în patru module de câte 24 de ore fiecare. Modulele de începători sunt o introducere în mediul de modelare Rhino și proiectare parametrică pentru Grasshopper, iar cele pentru avansați sunt o aprofundare și extindere a tehnicilor de modelare și de programare vizuală deja dobândite. Cursurile vor fi structurate pentru a oferi atât fundamentele teoretice din spatele unei modelări corecte și eficiente, dar și exerciții practice aplicate. Cursanții pot alege modulele de care sunt interesați în funcție de aptitudinile proprii.

Prin parcurgerea întregii serii de cursuri, arhitecții și designerii, fără cunoștințe prealabile despre mediul de modelare Rhino, vor putea dobândii abilități de modelare tridimensională și proiectare parametrică cu aplicabilitate practică în activitatea profesională.
Seria de cursuri este compusă din două părți, una dedicată începătorilor și una pentru avansați. Seria de cursuri este completată de workshopuri cu participare deschisă. Aceste workshopuri vor avea ca obiective aplicarea cunoștințelor dobândite la cursuri și vor fi orientate către o experiență directă în modelarea și fabricația digitală a unor obiecte de design.

Cursurile vor fi realizate în grupe restrânse de persoane pentru a asigura calitatea educațională și vor fi ținute într-un mediu profesional de training. Cursanții sunt rugați să își aducă propriul laptop, fiind puse la dispoziție pe toată durata cursurilor licențe educaționale ale software-urilor utilizate.

Participanții la curs vor primi la absolvirea fiecărui modul un Certificat de Absolvire semnat de un trainer autorizat Rhinoceros (Authorized Rhino Trainer) care atestă dobândirea cunoștințelor specifice modului urmat. Această diplomă este unica certificare recunoscută în mod oficial de către Rhino 3d (McNeel & Associates) la nivel mondial. Tutorii cursurilor sunt arh. Ionuț Anton și arh. Dana Anton, ambii fiind traineri autorizați Rhinoceros.

Înscriere

Înscrierile se realizează la adresa training@idz.ro.
Pentru mai multe informații va rugăm să ne contactați, fie prin email la adresa training@idz.ro, fie telefonic la 0744303291 (Ionuț Anton) sau 0744366257 (Dana Anton).
Înscrierile pentru fiecare modul se încheie cu 5 zile înainte de începerea modulului respectiv.

Preț

Pretul cursului de modelare de bijuterii, ce include TVA, este după cum urmează:

 • Preț Standard (include curs, workshop și fabricație - 32 ore) – 1500 RON
 • Preț Workshop (include workshop și fabricație - 12 ore) – 700 RON (în limita locurilor disponibile, se acorda doar celor care au mai facut un curs cu noi)

Prețul unui modul de curs Rhino sau Grasshopper, ce include TVA, este după cum urmează:

 • Preț Standard – 800 RON
 • Preț Arhitect stagiar - 650 RON (în limita locurilor disponibile, se acorda cu dovada statutului*)
 • Preț Student – 650 RON (în limita locurilor disponibile, se acorda cu dovada statutului)
 • Preț Fidelitate 1 – 700 RON (reducere de preț acordată la al doilea curs achiziționat)
 • Preț Fidelitate 2 – 650 RON (reducere de preț acordată la cel de-al treilea curs achiziționat)

*reducerea se acorda pentru arhitecții stagiari înscriși în Filiala OAR București cu cotizația achitată la zi.

 

Cursurile se desfășoară exclusiv în format online

În perioada următoare, ținând cont de evoluția răspândirii virusului SARS-COV-2 și de creșterea riscului de infecție cu acest virus, cursurile se vor ține online folosind platforma Zoom.

Am vrea să vă asigurăm că vom menține aceeași calitate a trainingului pe care îl oferim chiar și în aceste condiții, platforma oferind posibilitatea unei interacțiuni imediate și în orice moment între voi, cursanții și noi tutorii.

Cu o experiență vastă dobândită în interacțiunea cursurilor online, atât în mediul academic cât și în cel privat și vă putem ajuta în orice moment, chiar și de la distanță.

Date tehnice

Software utilizat:
 • Rhino 7 (include și Grasshopper)
Cerințele minime de sistem:
 • procesor 64-bit Intel or AMD (Nu ARM)
 • Nu mai mult de 63 nuclee CPU.
 • 8 GB memorie (RAM) sau mai mult recomandat.
 • 600 MB spațiu pe disk.
 • placă video capabilă de OpenGL 4.1 este recomandată.
  4 GB Video RAM recomandat.
 • Un mouse cu mai multe butoane și roată de scroll este recomandat.
 • SpaceNavigator este acceptat.
 • Hardware Apple Intel cu Bootcamp opțional. (Boot Camp nu este acceptat pe macuri Apple Silicon. M1)
 • Windows 10 sau 8.1
Nu se acceptă:
 • Windows 8 sau mai vechi (Windows 7, Windows XP 64-bit, Windows Vista, NT, 95, 98, ME, or 2000, Windows 32-bit toate versiunile)
 • Boot Camp pe macuri Apple Silicon. M1
 • Sisteme de virtualizare pe macOS precum VMWare, Remote Desktop sau Parallels
 • Linux
 • procesoare ARM ce includ Microsoft SQ® 1 și 2
Tutori și diplome:
 • Ionuț Anton
 • Dana Anton
 • Participanții la curs vor primi la absolvirea fiecărui modul un Certificat de Absolvire semnat de un trainer autorizat Rhinoceros (Authorized Rhino Trainer) care atestă dobândirea cunoștințelor specifice modului urmat. Această diplomă este unica certificare recunoscută în mod oficial de către Rhino 3d (McNeel & Associates) la nivel mondial.

Localizare

IDZ Arhitectura / Digital Craft

Str. Icoanei nr. 83, parter
sector 2, București

Descrierea seriei și a modulelor

Mai multe informații despre cursurile și workshopurile trecute puteti gasi pe

Parteneri Media